Man van 27 uit Venlo aangehouden voor hacking

Normal twenty20 1c921d78 5ee5 4c82 9198 04ec208dc830 fqkf7z j3klbq
Afbeelding: PensionBee

Venlo - Politiemedewerkers van het Cybercrimeteam Limburg hebben vanochtend een 27-jarige man uit Venlo aangehouden in een langlopend onderzoek naar hacking en oplichting.

Het Cybercrimeteam wist via digitaal onderzoek de identiteit van de verdachte te achterhalen. Hij wordt onder andere verdacht van het plegen van computervredebreuk, ofwel hacking. Het gaat om meerdere zaken waarin tientallen mensen het slachtoffer zijn geworden van oplichting.

Onderzoek

Bij de doorzoeking van de woning van de verdachte werden digitale goederen, mobile devices en gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek. De verdachte is in volledige beperkingen ingesloten. In verband daarmee kan op dit moment geen nadere informatie verstrekt worden.

Hacken

Computertechnologie vernieuwt zich razendsnel. Hiermee is ook Cybercrime onderdeel geworden van onze dagelijkse wereld. De politie werkt samen met de overheid, veiligheidspartners en het bedrijfsleven om Cybercrime op te sporen en te bestrijden.

Adverteren op VenloActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VenloActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Venlo
04:38

16° C

Zwaarbewolkt

2.18 km/h

91%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief