Future Food Experience: Interactieve Ontdekkingsreis door de Agri-food sector

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 29 februari 2024 opende Elianne Demollin, Gedeputeerde Provincie Limburg, de Future Food Experience op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Deze nieuwe faciliteit biedt bezoekers een interactieve reis door de wereld van de Agri-food sector.

Wat is de Future Food Experience?

De Future Food Experience is een unieke, interactieve ervaring waarbij bezoekers in acht minuten tijd kennis maken met innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de Agri-food sector. Door middel van een 360-graden video-ervaring worden gedachten gereset, zintuigen geprikkeld en leren bezoekers anders te denken en durven. De nadruk ligt op het gebruik van de natuur en het netwerk in de natuur, waarvan wij als mensen zelf ook deel uitmaken.

De Rol van de Future Food Experience

Volgens Loes Janssen, Projectmanager Future Food Experience, vormt deze nieuwe faciliteit een mooie aanvulling op het ecosysteem van de campus. De faciliteit stelt bezoekers van buiten de campus in staat om kennis te maken met het ecosysteem van de campus en de innovaties die daaruit voortkomen. Het stimuleert bezoekers om samenwerkingen te zoeken en krachten te bundelen binnen de Agri-food sector. Dit draagt bij aan de ambitie van de campus om partijen binnen de Agri-food sector met elkaar te verbinden en samenwerkingsverbanden te initiëren en coördineren.

Woorden van de Gedeputeerde

Elianne Demollin, Gedeputeerde Provincie Limburg, verwoordt het als volgt: “Als bezoeker van de nieuwe Future Food Experience duik je in de wereld van voedsel. De presentatie van voedsel in dit centrum geeft integraal zicht op het ecosysteem van voedsel en de innovaties op het gebied van voedsel op Brightlands Campus Greenport Venlo. Mensen worden geïnspireerd ‘via een interactieve reis’ om middels samenwerking de nieuwste mogelijkheden voor innovaties te ontdekken.”

Over Brightlands Campus Greenport Venlo

Brightlands Campus Greenport Venlo is een plek uniek op het gebied van voedselecosystemen waar bedrijven, in samenwerking met andere bedrijven en kennisinstellingen, zich verder kunnen ontwikkelen op het gebied van gezonde en duurzame voeding, future farming en de biocirculaire economie.

Bezoek de Future Food Experience

Vanaf 1 maart is de Future Food Experience geopend voor bezoekers. In de experience is er plek voor 14 personen. Bezoekers kunnen een bezoek aan de experience combineren met een rondleiding, presentatie of vergadering. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Loes Janssen.

Financiële Ondersteuning

Het programma/project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal. De Regio Deal Noord-Limburg richt zich op gezondheid in de breedste zin van het woord, zoals gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie (gezondheid/sociaal), het tegengaan van ondermijning en een gezond grensoverschrijdend ondernemersklimaat. Het kabinet heeft voor Noord-Limburg € 17,5 miljoen in twee tranches beschikbaar gesteld, wat door de Provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg wordt verdubbeld tot € 35 miljoen. Dit bedrag wordt ingezet om projecten te ondersteunen die bijdragen aan een gezonde toekomst van Noord-Limburg.