Hennepkwekerij in woning in Blerick, bewoner aangehouden

Normal politievoertuigen amsterdam
Afbeelding: Wikimedia

Blerick - Vanuit het project Pandora heeft de politie maandagmorgen twee adressen in de Blerickse Klingerberg bezocht op verdenking van de aanwezigheid van een hennepkwekerij. In één woning werd een kwekerij aangetroffen. De 133 planten en de aanwezige apparatuur zijn in beslag genomen. De bewoner is aangehouden.

In de andere woning werd niets aangetroffen. Met de bewoners is een ‘stopgesprek’ gevoerd. Bij een stopgesprek worden de bewoners aangesproken op hun gedrag of de verdenkingen van strafbare feiten waarvoor de politie hen een bezoek brengt. De politie legt uit wat hiervan de consequenties kunnen zijn. De aanleiding voor het onderzoek waren diverse meldingen over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Pandora, van onrust naar rust in de wijk!

De aanhoudingen komen voort vanuit Pandora. Pandora is de wijkgerichte aanpak waarbij de politie, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst nauw samenwerkt om de veiligheid en de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Criminaliteit moet een halt worden toegeroepen. Het leven in de wijk moet voor de wijkbewoners aangenamer, leuker en veiliger worden. Van onrust naar rust in de wijk! Pandora richt zich op meerdere wijken in de gemeente Venlo. Op dit moment ligt de focus op Blerick en in het bijzonder op het Vastenavondkamp.

Adverteren op VenloActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op VenloActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Venlo
04:34

16° C

Zwaarbewolkt

2.18 km/h

91%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief